Ål kirke er en langkirke fra 1930.
Arkitekten bak kirkebygget er Magnus Poulson. Det er den norske stavkirkens form som gav arkitekten inspirasjon da kirken ble tegnet.
"Bygningen er oppført av laftet tømmer. Kjernen er et rom med kvadratisk grunnplan hvis siders lengde er bestemt av tømmerstokkenes mål. Dette rommet overhvelves av en kuppel hvilende på en kraftig trestolpe i hvert hjørne."
Dette sitat er hentet fra det hefte som ble gitt ut i forbindelse med kirkebyggets 50-års jubileum.

Den ene av kirkens to klokker har inskripsjonen: "Land, land. land, hør Herrens ord".
Det er senere bygget til et bårehus.

Kirkerommet har 295 sitteplasser.
Adresse: Søndre Ålsveg 5, Gran