Martin L felles farge web Foto Svein Finneide 4

For første gang og det på selveste Reformasjonsdagen blir konsertversjonen av Musikalen Martin L. vist i Norge. 60.000 mennesker så forestillingen da den hadde verdenspremiere i Tyskland. Musikalen om reformatoren Martin Luthers dramatiske liv er skrevet av og framføres av sangeren Øystein Wiik og musiker Gisle Kverndokk. Hanna Trondalen medvirker på cello. Tingelstad kirke 31. oktober kl. 18.30/Billettsalg.

Martin L er musikalen om reformatoren Martin Luthers dramatiske liv. Den er bygget på historiske hendelser, men med fiksjonen vevet inn for å kaste lys over selve mannen, munken og opprøreren. Martin var en livsglad ung jus-student som gikk på byen med vennene sine, og finansierte studiene ved å være gatesanger. Etter en kort og intens forelskelse og et fryktelig tordenvær bestemmer unggutten seg brått for å gå i kloster. Familie og venner er i sjokk, og jenta han var forelsket i er knust. Men Martin er ikke til å rokke, og han lar seg innvie som munk i den strenge Augustinerordenen.

16 år senere starter Martins opprør mot Paven og avlaten. Det er en kamp med livet som innsats når han taler Roma midt i mot. Vi følger ham fra de første vaklende forsøk, og ser ham vokse i styrke og handlekraft. Vi er med på marsjen mot Worms, der tusener samlet seg rundt ham, i eksil på borgen Wartburg, fordi han var lyst fredløs, og gjennom bondekrigene hvor han til slutt står alene på slagmarken og klandrer seg selv for det hele.

Den 31. oktober er det 500 år siden Luther slo opp sine berømte teser. På denne dagen inviterer vi publikum med på en musikaldramatisk reise i kammerformat for å markere denne begivenheten. Musikalen Martin L er skrevet av Øystein Wiik og Gisle Kverndokk, og hadde verdenspremiere i byen Erfurt i 2008, der Luther hadde sin ungdomstid og ble innviet som munk. Mer informasjon på nettsiden Martin L.

Billettsalg Billetter kjøpes på kirkekontoret, tlf. 61 33 52 05/e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller i Brandbu bokhandel.  Utenfor kontortid kan billetter bestilles ved Arne Haugestøl tlf. 413 58 942.   Billetter selges også ved inngangen til kirken.

Billetter kr. 230,-/pakkepris kr. 250,- potetsuppe + konsert.
Barn under 12 år gratis inngang.
Salg av potetsuppe (kr 50,-) ved Brandbu Bygdekvinnelag i Kommunehuset fra kl. 17.00.

Medvirkende i kammerforestillingen Martin L
Fortalt og sunget av Øystein Wiik, med Gisle Kverndokk på piano. Hanna Trondalen medvirker også på cello og i rollen som Ursula.

Øystein Wiik er skuespiller, sanger, forfatter og librettist. Øystein har som utøvende kunstner gjestet noen av de største og mest prestisjefylte musikal- og operascener i Europa. Øystein er også forfatter av både krim- og barnebøker.

Gisle Kverndokk er prisvinnende komponist med bakgrunn fra Norges musikkhøgskole og The Julliard school i New York. Gisle står bak komposisjonene av en rekke dramatiske verk. Wiik og Kverndokk har sammen skrevet flere musikaler og operaer med stor internasjonal suksess. Hanna Trondalen er sanger og cellist, med master i utøvende musikk og komposisjon fra Universitetet i Oslo. Hanna er frilansmusiker.

Varighet Ca. 70 minutter.
Foto: Svein Finneide. SFFoto.