To kirker ligger ved siden av hverandre som to søstre på Granavollen på Hadeland. Begge er fra 1100-tallet. Den nordre kirken, Nikolaikirken, er viet den hellige Nicolaus og Mariakirken er bygget til ære for den hellige jomfru Maria.
I dag er begge kirkene i bruk både til gudstjenester, tidebønner, konserter, foredrag og andre kulturarrangementer. Kirkene tilhører Gran/Tingelstad menighet, men er hyppig brukt også i forbindelse med kursvirksomhet på hotellene, som pilgrimsmål og til omvisning med guide.

MARIAKIRKEN

Se link til Wikipedia