Under gudstjenester i nettsidens kalender, finnes det informasjon om når det holdes gudstjeneste i de ulike kirkene i Gran kommune.Det er anledning til å ha dåp i gudstjenester som ikke er merket spesielt med ikke dåp.
Ønsker dere dåp i en gudstjeneste som er mer tilpasset for barn, anbefaler vi å be om dåp i en familiemesse / familiegudstjeneste. Oversikt over gudstjenester finnes også i Kirkebladet.

Når dere planlegger dåp, går dere frem på følgende måte:

• Ta kontakt med Kirkekontoret på tlf. 61335205 eller kom innom oss på Rådhuset på Jaren, inng. F, 2.etg.
    for å avtale dato og i hvilken kirke dere ønsker dåp.
  • Ved avtale om dåp, noterer vi navn og fødselsdato på barnet og navn, adresse og telefonnummer på foreldre.
  • Så snart dere har fått fødselsattest på barnet fra folkeregisteret (Skattekontoret), leverer / sender dere en kopi av attesten til Kirkekontoret.
  • Ca. 1 - 2 uker før dåpen tar presten kontakt for å avtale tid for dåpssamtale. Ved flere dåp i samme gudstjeneste, avtales det noen ganger et felles dåpsmøte. Under samtalen orienterer presten om dåpens innhold og det praktiske som skjer i kirken,  mm.
  • Navn på faddere meldes kirkekontoret i god tid, og avtales endelig i dåpssamtalen med presten.

Dersom dere bor utenfor Gran kommune og ønsker dåp hos oss,
gjelder i tillegg følgende:

• Ta kontakt med Kirkekontoret der dere bor for å melde fra hvor og når dere skal ha dåp.
  • Lever / send kopi av fødselsattest på barnet til kirkekontoret der dere bor. (Kopi av attest trenger i så fall ikke å leveres til kirkekontoret der dåpen skal foregå.)
  • Dåpssamtale og avtale om faddere skjer i menigheten der dere bor.

Velkommen til dåp!

Les mer om dåpen på kirken.no

Se video her

Vi anbefaler også et besøk på "Dåpstradisjon" i Brandbu.

Logo for Dåpstradisjon på Brandbu

Facebook: Dåpstradisjon - museum og systue