Røtter i jorda, grener i himmelen

Bilde av

Brandbu sokn strekker seg fra Martegutua i syd til Horn i nord. Alle mennesker i området som er medlem av Den norske Kirke utgjør soknet.
Kontoret er i Råduset på Jaren, tlf 61335205.

"Røtter i jorda, grener i himmelen", det er Brandbu menighets motto. Gjennom menighetens virksomhet skal mennesker kjenne at de har RØTTER: - i jorda Gud har skapt, i lokale tradisjoner og i den kristne arv vi har overtatt. Videre skal vi få kjenne at vi har GRENER: - at vår kropp og våre liv trekker seg mot noe høyere, at vi tar imot vind og sol og varme fra han som har skapt oss til å være levende mennesker.

I gudstjenester, møter, sang og musikk, barnearbeide og konfirmantundervisning skal dette virkeliggjøres.

Menighetsrådet 2015-2019

Faste medlemmer:
 Roald Braathen (leder), Kari Dæhlen (nestleder), Bente Mari Nymoen (sekretær) Harry Paul Smerud,
Ida Bjerke, Arne Hansen, Dagfinn Magnus (
sokneprest)

Varamedlemmer:

Anne Marie Eidsand, Helge Tryggeseth, Ingunn L. Sørensen, Alvhild S. Myrdal, Wenche Rolstad

Årsrapport fra Brandbu MR 2016

26. april 2017 ble årsmåte avholdt i den nyoppussede Nes kirkestue. Innspill v/prost Kirsten Almås: Stat - kirke har skilt lag - hva nå?

Årsmelding og regnskap blir framlagt. Her er lenke til menighetes og sokneprest Dagfinn Magnus' årsrapport, samt til regnskapsoversikt for 2016:

Årsrapport fra menighetsrådet 2016

Årsrapport 2016 fra sokneprest Dagfinn Magnus

Regnskapsoversikt for Brandbu MR 2016

Ansatte

Kantor Marit Wesenberg, 995 87 373  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Diakon Ruth Kari Sørumshagen: 464 25 018 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Kirketjener med særlig ansvar for Nes kirke: Åge Lindahl: 950 84 160
Sekretær Caterine Torp Dehlimarken 464 25 037 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Sokneprest Dagfinn Magnus 91318254 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Konfirmanter

Konfirmanter samlet på leir for noen år siden

Konfirmanter samlet på leir for noen år siden.

Plan for årets konfirmanter her:

Nes kirke

Nes kirke ble reist på Nes i 1730. men før det stod en eldre kirke noen meter unna.

Den gamle kirken lå der garden Nedre Nes nå har sin hage.  Den hadde antakelig mye til felles med St.Petri kirke (gamle Tingelstad). Den gamle kirken ble etterhvert for liten for den økende befolkningen, så kirkeeier Christian Berg på Nes og Gregers Pedersen Granvolden bestemte seg for å bygge ny. De hadde kjøpt den gamle i 1722, sammen med de andre Hadelandskirkene, da statsmaktene ble nødt til å selge kirkegodset for å skaffe penger i statskassa.

Den nye kirken ble bygget i tømmer, korsformet, og med et tårn over krysset. Bygget ble utført noe provisorisk, og etter få år måtte taket og tårnet repareres. Interiøret er blitt endret flere ganger, først i 1863 og siden i 1930. i 1886 ble kirken bygget om sllik at tårnet ble bygget som et påbygg mot vest som også gav plass til nytt inngangsparti og våpenhus. Det er derfor det står 1886 på spirets vindfløy.

Altertavlen er antakelig flyttet fra den gamle kirken, mens prekestol og døpefont nok ble gjort til den nye kirkens ferdigstillelse.

Bilder fra tidligere arrangementer