HA Akerø

Hans Arne Akerø, en av Norges fremste eksperter på kirkerom, kommer til Moen kirke torsdag 7.september (klokka 18.00).

Han vil holde et foredrag over temaet; "Kirker og kirkebygg i utvikling etter reformasjonen og fram til nå". Møtet er et samarbeid mellom Historielaget i Gran og Kirken i Gran.

Er du interessert i hvordan kirkene ser ut inni, anbefaler vi å sette av tiden i morgen kveld!

Finnes det noe som kan kalles «lutherske kirkerom»?
Hva er i så fall typiske trekk ved slike kirker?
Og hva skjedde med de gamle kirkene da reformasjonen ble innført i Norge?
Hvilke endringer ble gjort?
Og hva skjer med kirkene i dag?

Disse spørsmålene og mange andre spørsmål du måtte ha om kirker og kirkerom vil du kunne få svar på om du kommer til Moen kirke torsdag 7.september kl.18.00 For dit kommer også Hans Arne Akerø, seksjonssjef i Kirkerådet, Med doktorgrad i Teologi om emnet Det hellige Rom.

Det er Historielaget i Gran og Den norske Kirke som står som arrangører av møtet.
Det blir servert kaffe i forbindelse med møtet.

Velkommen!