Gregersstua.640

Det er 300 år siden Sverige prøvde å erobre Norge. Det kom til flere trefninger og Hadelandsbygdene ble berørt gjennom et stort slag på Harestuskogen våren 1716. Frivillige styrker ble ledet av granasokningen og bygdelensmann Gregers Granavollen og på Harestuaskogen kom det til harde kamper med de svenske styrkene.

Gregers bodde og virket på Granavollen og søndag 14. august vil det derfor bli arrangert et minnesarrangement på Granavollen med fokus på Gregers Granavollen og hans innsats i 1716. På programmet står kåseri, bekransing av Gregersstøtta og friluftsteater. Hele programmet under.

Bilde: Gregerstua på Granavollen.
Foto: Harald Hvattum

PROGRAM:

13.00:           Oppmøte ved Gregerstua, der "Greger Granavollen" kommer og følger folk opp til  Glasslåven
13.15-13.45: Kåseri om Gregers Granavolden i Glasslåven v/Andrea Gaarder og Harald Hvattum
14.00:            Bekransning av Gregersstøtta ved ordfører Willy Westhagen
14.15-15.00: Teaterforestilling om Gregers Granavolden på Kjørkevangen ved Hadeland Teaterlag

De viser skuespillet "Slaget på Harestuskogen" - bygd på et skuespill av Peder Mork fra 1933. Stykket er bearbeidet og tilrettelagt for dagens bruk av Anne K. Brodtkorb.

Hele dagen:

• I Glasslåven vil Gran bibliotek presentere en utstilling med litteratur knyttet til Karl 12 sitt angrep på Norge, slaget på Harestuskogen og andre begivenheter fra året 1716.
  • Søsterkirkene er åpne.
  • Granavollen Gjæstgiveri serverer 1700-tallsmeny

Arrangementet er gratis. Ta med noe å sitte på til forestillingen på Kjørkevangen!

Arr: Gran historielag, Kirken i Gran, Glasslåven kunstsenter, Gran kommune, Granavolden Gjæstgiveri og Hadeland Teaterlag.