PUST sommerkons 2016 662

Foto: Johs Bøe

Det er femte året Kirken i Gran drar igang sommerkonserter i Mariakirken med støtte fra Norsk Kulturråd og Gran kommune. Vi har kommet til siste sommerkonsert og avslutter med den kjente vokalsekstetten PUST søndag 14. august kl. 18.00.

PUST er en av landets ledende og anerkjente vokalgrupper. De holder til i Oslo og hadde sin oppstart i 2003. Sangerne har en bred solistisk kompetanse innen genre som folkemusikk, klassisk, soul, pop og jazz.

Velkommen til Mariakirken – vi håper dere finner noe dere gjerne vil høre!

7. august var det konsert med duoen Åsmund Reistad og Ingunn Bjørgo på torader og gitar.

Guy Poupart holdt årets orgelfest 31. juli.Guy Poupart og piper

gunda marie bruce200

Søndag 24. juli var det gjenhør med Gunda-Marie Bruce. Hun kalte sin konsert "Summertime" og sammen med Ann Toril Lindstad ved orgelet og på klaver forførte hun oss med sin sang gjennom julikvelden!

Søndag 17.juli spilte Ragnhild Wesenberg cello sammen med Aleksandra Bobrowska på piano. De to prisbelønte unge musikerne høstet varm applaus fra publikum. Vi håper på et gjenhør neste sommer!

10. juli inviterte barokkvartetten Nattergal til landskamp mellom elegante franskmenn og ville italienere. Ingeborg Christoffersen, Karolina Radziej, Erik Skanke Høsøien og Gunnar Hauge var fire proffe musikere som fant seg godt til rette i rommet. De begeistret publikum, fikk stående applaus og spilte ekstranumrer for de 55 fremmøtte.

Første konserten ble holdt 3. juli med Anne Hytta på hardingfele og folkesanger Liv Ulvik med konserten "Ballader fra Mariakirkens barndom". Publikum hygget seg i sommerkvelden med en meget vellykket konsert utført av to drevne musikere.