Silva maleri 222Vi ønsker velkommen til en spennende sommerutstilling: “En vandring i multikunsteren Silvas mangfoldige utrykk” i Mariakirken på Granavollen. Utstillingen åpnet 19. juni og står oppe i hele sommer!

Guillermo Silva Sanz de Santamaría (1921-2007) var en colombiansk surrealist og multikunstner som presenterte oss for en fargerik og detaljert verden innen både maleri, skulptur, intaglio, grafikk og keramikk. Silva studerte kunstteknikker i sin hjemby Bogotá, hvor han også holdt sin første solo-utstilling i 1953. Han studerte videre i Mexico og India, og han bodde 10 år i Italia før han bosatte seg i Malaga i Spania.
Somrene tilbrakte han i Norge sammen med sin kone, tempeldanserinnen Maria fra Mexico og deres to barn. De tilbrakte mange somre nettopp her på vakre Hadeland. Vi gleder oss stort over at årets utstilling åpnes av kunstnerens sønn, Juan Antonio Silva.

Silva portrett 222Utstillingen vil berike oss sommeren igjennom. Åpningstider Søsterkirkene tirsdag – søndag kl. 10.00-15.00. Kompletterende salgsutstilling ved Hole Artcenter 5.–20. august.

Velkommen til en ny sommer med Silva på Hadeland!
Sommerkirken på Granavollen, Kari Røken Alm
Pilegrimssenter Granavollen, Jane Dahl Sogn

Guillermo Silva Sanz de Santamaria was a highly respected painter, sculptor, engraver, writer and yogateacher born on June 7th, 1921 in Bogota, Colombia. He passed away on June 29th, 2007 in Jevnaker, Norway. This exhibition is in his deeply honor and memory.