Plakat for Karens jul

TIRSDAG 24 NOVEMBER KL 19:30 i NES KIRKE

Pris: 265,- pluss billettavgift. Skoleelever, pris 100,-
Billetter kan bestilles på billettservice.no

Se også https://www.facebook.com/events/535510633278818/

Vi er stolte over å kunne presentere en av litteraturhistoriens sterkeste julehistorier – Amalie Skram sin novelle «Karens jul». Konsertforestillingen er et et sjangeroverskridende samarbeid mellom en av verdens ledende rockegitarister, Ronni le Tekrø, og skuespiller Hanne Brincker. Med seg har de Roger Gilton på tangenter.

Novellen «Karens jul» er et høydepunkt i norsk novellekunst. Amalie Skram ønsket verken å forkynne eller å diskutere i sin diktning, men lot tingene tale for seg. Hun lar det være opp til oss i publikum å ta stilling. I denne julefortellingen lar hun oss komme tett, så tett, innpå en fattig mor og hennes nyfødte barn i et skur i det gamle Kristiania på noen av de aller kaldeste desemberdagene. Skram skriver så hjerteskjærende godt og vakkert, at det er umulig ikke å la seg rive med. «Karens jul» trekker en parallell til juleevangeliet med en mor og hennes nyfødte. Finnes det husrom og ektefølt nestekjærlighet i førjulstida? I likhet med Skram observerer vi i dagens Norge fattige helt i utkanten, i kulden, utestengt fra det gode selskap. Men tar vi stilling? «Karens jul» er like opprivende og dagsaktuell i dag som det den var da den ble skrevet.

Ronni le Tekrø har skrevet musikk spesielt for denne forestillingen. Sammen med Roger Gilton framfører han den nakent, rått og kompromissløst. Vi kan love en vakker førjulsopplevelse i kirka!

Hele plakaten om Karens jul