Prost Hans Erik Raustøl på prekestolen

Prosten i Hadeland og Land, Hans Erik Raustøl, har søkt Kulturdepartementet om avskjed i nåde av helsemessige årsaker fra 1. november 2015. Raustøl vil fra samme dato gå inn i stilling som spesialprest med 50 % menighetsprestetjeneste og 50 % spesialoppgaver innen preken- og pilegrimsarbeid etter avtale med biskopen.

Søndag 8. november kl. 19.30 blir det avskjedsgudstjeneste i Nikolaikirken, der også biskop Solveig Fiske vil delta. Mannskoret KK vil bidra med sang. Etter gudstjenesten blir det en sammenkomst i Mariakirken.

Frem til ny prost tiltrer, vil Karin H. Bøe være fungerende prost. Utlysningsprosessen for ansettelse av ny prost er igang med søknadsfrist 15. november.