Onsdag 24 januar kl 19
spiller pianostudenter fra Musikkhøyskolen i Tingelstad kirke!

Denne gangen er tema for konserten "Kvinnelige komponister". Det er pianisten Jorunn Marie Bratlie som arrangerer konserten. Vi vil få høre musikk av bl.a. Agathe Backer Grøndahl og Fanny Hensel, søster til Felix Mendelssohn.

Velkommen til en spennende konsert!

Turnè for Musikkhøgskolens klaverstudenter januar 2018

Kvinnelige komponister

I alle år, helt siden Musikkhøgskolens spede begynnelse, har klaverstudentene reist på turnè den siste uka i januar. Dette er en av studieårets store begivenheter for våre studenter.
De får kjenne på hvordan det er å sitte alene på podiet og formidle sin musikk  til publikum flere dager på rad.
Miljøet studentene imellom styrkes gjennom tildels lange reiser hvor de tilbringer mye tid sammen.

Neste år går turen til St. Hallvard videregående skole i Lier, Fengslet i Hønefoss, Gjøvik kirke, Tingelstad kirke samt Langhaugen videregående skole og Griegakademiet i Bergen. Vi tar til og med turen over grensen til Ingesund musikkhøgskole i Arvika. Studentene avslutter det hele med maratonkonsert i Steinway galleri i Oslo.
Turnètemaet varierer fra år til år. Ifjor sto det firhendig pianospill på menyen .
I 2018 vil våre studenter reise mot øst og vest med kvinnelige komponister i bagasjen. Publikum vil bli forundret over mangfoldet blant de kvinnelige komponistene. Vår egen Agathe Backer Grøndahl vil naturligvis være med, men også samtidskomponisten Sofia Gubaidulina, Felix Mendessohns søster Fanny Hensel, den japanske komponisten Karen Tanaka og mange fler.
Mye av denne musikken er sjelden spilt, og det er en glede for oss å få invitere vårt publikum til en konsertopplevelse som favner det meste av de musikalske farger og uttrykk.

2018 2 Kirkebladet forside