Søndag 23.juli kl 18 ønsker vi velkommen til den femte sommerkonserten i Mariakirken.

Det er fem unge organister som skal spille på det flotte Ahrend-orgelet i Mariakirken denne søndagen.
William Wale og Andreas Pihl kommer fra Trondheim. De har David Scott Hamnes som orgel-lærer.
Henriette og Oliver Nymoen Lillestøl er orgelelever hos Marit Wesenberg her i Gran kommune.
Kristian Heian har lært å spille orgel hos Bjørn Vidar Ulvedalen og ved TUP (Musikkhøyskolens Talentutviklingsprogram).

To ganger har Kristian Heian kommet på 2.plass i Fridthjov Anderssens orgelkonkurranse! Han har blitt tildelt Drømmestipendet. Til høsten begynner han på studier til Bachelor i Kirkemusikk ved Norges Musikkhøyskole.
Alle de fem unge organistene har spilt på gudstjenester og konserter i mange av Norges kirker, i London, Stockholm og Reykjavik. Flere av de har deltatt på PIO (pilgrim i orgelsko), som er Kirkerådets nasjonale prosjekt for orgelspillende barn.
Programmet for konserten er ganske variert, fra bl.a. Bach, Mozart og César Franck til Naji Hakims og Bjarne Sløgedal. Inngangsbillett kr 150,-

2017 3 Kirkebladet